Аваков запевняє, що радикальні групи не загрожують виборам

Аваков запевняє, що радикальні групи не загрожують виборам

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний, що на цьогорічних президентських виборах немає ризиків від радикальних груп, якщо їх не використовуватимуть кандидати.

Про це він заявив на зустрічі з представниками Світового Конгресу Українців та Національного Демократичного Інституту (США), які є спостерігачами на виборах, повідомляє прес-служба МВС.

"У нас немає ніяких ризиків від радикальних груп не під час, ні після виборів. І навіть, якщо щось станеться на окремій виборчій дільниці, це буде локалізовано дуже швидко. У нас достатньо сил, а в них немає сил чинити опір... Я закликаю, не переводьте фокус своєї уваги на радикальні групи, це не ризик. Ризик в тому, що їх можуть використати хтось із штабів», - зазначив міністр.

Читайте також: Аваков зустрівся зі спостерігачами СКУ на виборах Президента

За словами Авакова, ризик дестабілізації ситуації після першого туру виборів все ж існує, але такий розвиток подій можливий лише за рішенням окремих кандидатів.

«Ризиком може бути рішення одного із штабів кандидатів, вразі, якщо розрив між ними виявиться невеликим і буде багато звернень про порушення. У такому випадку ними можуть бути використані радикальні групи, а потім в ситуацію може втрутитися країна-агресор і це може стати набагато більшим ризиком», - наголосив Аваков.

Так, глава МВС підкреслив, що закликав всіх кандидатів не вдаватися до вуличних протестів і дотримуватися закону.

«Тим не менш, мій прогноз, що ми отримаємо спокійний розвиток подій», - резюмував Аваков.

Водночас він назвав міфом тезу про те, що радикальними групами нібито керує МВС і що це нібито "особиста армія Авакова".

"Цей міф більше пов'язаний з емоціями та політикою, коли декілька кандидатів не знають, як відповідати на питання радикалів та намагаються змістити акценти», - заявив Аваков.

У свою чергу голова делегації Національного Демократичного Інституту, колишній посол США в Україні (2006-2009), віце-президент з питань Близького сходу та Африки Інституту миру (США) Вільям Тейлор сказав Авакову: "ви виконали те, що обіцяли - забезпечили прозорі вибори».

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-