Вибори-2019: закордонна дільниця у Нідерландах готова для голосування

Вибори-2019: закордонна дільниця у Нідерландах готова для голосування

Фото, відео
Укрінформ
Громадяни України у Нідерландах зможуть проголосувати на виборчій дільниці на території Посольства України у Гаазі, і до проведення виборів тут уже все готово.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Гаазі.

“Комісія фактично готова до проведення виборів, нами обладнане вже місце для голосування, встановлено кабінки, скриньки для голосування. Крім того, сьогодні ми отримали з окружної виборчої комісії бюлетені”, - зазначила заступник голови дільничної виборчої комісії Ольга Потапчук.

Виборча дільниця у Нідерландах/ Фото: Ірина Драбок

За словами консула посольства України в Нідерландах Юрія Карпука, у Нідерландах було розгорнуто широкомасштабну інформаційну кампанію для українських виборців, у тому числі через соцмережі. Зокрема, роз’яснення про те, як українці можуть проголосувати в Нідерландах, розмістили у Facebook.

“Посольством України проведено колосальну роботу щодо інформування громадян України про їхнє конституційне право на реалізацію права голосу під час виборів Президента України 31 березня. Для цього треба було зареєструватися в установі до 25 березня. Відповідні облікові дані консульська служба передавала до МЗС України для включення до попередніх, а потім уточнених списків виборців", - сказав Карпук.

Читайте також: Українці в Австралії будуть першими голосувати за Президента України

Він уточнив, що загальна чисельність громадян України, які проживають у Нідерландах, становить кілька тисяч, проте консульська статистика (це ті, які зареєструвалися в установі) підтверджує наявність у списках виборців на сьогодні трошки більше ніж півтори тисячі громадян. "Прогнозуємо явку щонайменше 800 осіб. Закликаємо усіх громадян не залишатися байдужими до долі нашої держави, а активно брати участь у виборчому процесі”, - наголосив дипломат.

За даними Державного реєстру виборців, загальна кількість українських виборців за кордоном становить понад 410 тис. осіб.

Для голосування на виборах Президента України створено 101 закордонну виборчу дільницю у 72 країнах світу. Зокрема, 99 дільниць утворені при закордонних дипломатичних установах України – посольствах, генеральних консульствах, а дві – при військових частинах (у Демократичній Республіці Конго і в Косові).

Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-