Зеленський і Порошенко мають найбільше шансів вийти у другий тур

Зеленський і Порошенко мають найбільше шансів вийти у другий тур

Опитування
Укрінформ
Найбільше шансів вийти у другий тур президентських виборів мають шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, які представив у четвер на прес-конференції в Укрінформі генеральний директор КМІС Володимир Паніотто.

За його словами, за Зеленського готові голосувати 17,8% респондентів, за Порошенка - 11,7%. Лідера партії "ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові підтримати 8,3% респондентів.

"На мій погляд, ще може за цей тиждень багато подій відбутися, але в принципі, як виглядає зараз, то найбільше шансів вийти у другий тур мають Зеленський і Порошенко, але зберігаються досить непогані шанси у Тимошенко і деякою мірою вже менші у Бойка", - сказав Паніотто.

Згідно з результатами опитування, за Юрія Бойка готові віддати свої голоси 7,1% респондентів, Анатолія Гриценка - 5,4%, Олега Ляшка – 3,4%, Ігоря Смешка – 2,8%, Олександра Вілкула - 2,6%, Руслана Кошулинського – 1,1%. Інші кандидати набирають менше 1% голосів.

"Якщо ми проводимо деякі моделювання з різними варіантами явки на вибори, то є деякі варіанти, в яких Зеленський не потрапляє у другий тур. Якщо явка буде дуже низка і не прийдуть його виборці. Так що поки що ось ці три кандидатури - і хто саме увійде в другий тур, я б не узявся прогнозувати", - зауважив Паніотто.

Читайте також: До другого туру проходять Зеленський і Порошенко - Центр Разумкова

Загальнонаціональне опитування українців було проведене з 20 по 26 березня. Загалом було опитано 1600 респондентів у всіх областях України, крім Автономної Республіки Крим та окупованих регіонів Донецької і Луганської областей.

Статистична похибка не перевищує 3,7% для показників близьких до 50%, 3,2% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 10%, 1,7% – для показників близьких до 5%.

Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-