Під час виборів Президента в Чорному морі перебуватимуть кораблі НАТО

Під час виборів Президента в Чорному морі перебуватимуть кораблі НАТО

Фото
Укрінформ
Під час проведення виборів Президента України та підбиття підсумків голосування у Чорному морі перебуватимуть кораблі НАТО.

Про це повідомляє у  Facebook голова спостережної ради "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко з посиланням на інформацію моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень", "Майдану закордонних справ" та редакції BlackSeaNews.net.

"Під час виборів Президента України та підбиття підсумків голосування в Чорному морі перебуватимуть кораблі 2-ї Постійної середземноморської військово-морської групи НАТО SNMG2 та хтось ще. Наразі відомо про фрегат Королівських ВМС Канади HMCS "Toronto" (FFH 333) і фрегат ВМС Іспанії ESPS "Santa Maria" (F-81)", - написав він.

Клименко припускає, що в акваторії Чорного моря також будуть і кораблі 6-го флоту США.

Він нагадав, що у 2014 році під час виборів Президента України в Чорному морі перебували великий розвідувальний корабель ВМС Франції (A759) "Dupuy de Lome" та ракетний крейсер 6-го флоту США (CG72) "Vella Gulf".

"На 08:30 (за Києвом) 28.03.2019 іспанський фрегат проходить протоку Дарданелли. Разом з ним йде флагманський корабель SNMG2 - це ракетний фрегат Королівських ВМС HNLMS Evertsen (F-805), про якого не повідомлялося", - інформує експерт.

Читайте також: Через Дарданелли пройшли чотири кораблі НАТО

Як зазначив Клименко, в Чорному морі з 21 березня 2019 вже знаходиться тральщик ВМС Франції (M-653) "Capricorne", який залишиться в Чорному морі до 2 квітня 2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-