Помпео застеріг Путіна від втручання в українські вибори

Помпео застеріг Путіна від втручання в українські вибори

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео висловив власну оцінку перед членами Конгресу США, що Росія має намір і надалі втручатися в вибори в Україні.

Про це він заявив у вівторок, під час слухань у Комітеті бюджетних асигнувань Палати представників США на рівні підкомітету, трансляцію якого вів американський канал C-Span.

"Так і є, Росія втручалась у вибори в Сполучених Штатах та намагатиметься втрутитися в вибори в Україні", - заявив глава Державного департаменту США.

Він висловив оцінку, що російська сторона докладатиме зусиль у цьому питанні як у період, що залишився перед днем голосування в Україні, так і протягом періоду, коли формуватиметься нове керівництво в Україні.

"Що стосується Росії, я думаю, ми продемонстрували нашу рішучість, і думаю, що Володимир Путін усвідомив це", - зауважив Помпео. Він підкреслив, що США продемонстрували свою готовність протистояти загрозам і викликам Росії, які вона створює для Європи і Заходу в цілому.

Читайте також: Спецслужби РФ планують заразити сервер ЦВК "вірусом-закладкою" - розвідка

У цьому зв'язку він нагадав, про неодноразові санкції проти РФ; вислання десятків російських шпигунів; посилення оборонного бюджету - "від чого російське керівництво не в захваті"; а також збільшення американського експорту нафти й газу, щоб скласти конкуренцію російським енергоносіям.

Під час слухань у середу держсекретар Помпео також заявив, що бюджет Державного департаменту США на 2020 рік серед основних цілей має також протидію російському впливу.

"Цей бюджет (на 2020 рік – ред.) визначає пріоритетом протидію російському згубному впливу в Європі, Євразії та Центральній Азії, а також посилює можливості Державного департаменту проти акторів, які мають зловмисні наміри", - підкреслив державний секретар США.

Нагадаємо, вибори Президента України призначені на 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-