Поліція не може відстежити селфі у кабінках - МВС

Поліція не може відстежити селфі у кабінках - МВС

Укрінформ
Поліцейські не є присутніми у приміщенні для голосування, а обов’язок стежити за дотриманням виборчого законодавства лежить на членах дільничної виборчої комісії і на спостерігачах.

Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, відповідаючи на запитання, як саме будуть працівники МВС запобігати селфі в кабінках, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Співробітники поліції не є присутніми у приміщенні для голосування. Обов’язок стежити за дотриманням виборчого законодавства, у тому числі забезпечувати чистоту процесу, лежить на членах дільничної виборчої комісії і на спостерігачах, чиї повноваження – спостерігати за законністю, фіксувати незаконні дії або допомагати членам дільничної виборчої комісії їх припиняти. У разі, коли є потреба залучити співробітників поліції, то голова комісії, заступник чи секретар запрошують співробітників поліції, і вони вже на місці відпрацьовують той чи інший інцидент. Тому завдання лежать на суб’єктах виборчого процесу – фіксації порушень виборчого законодавства», - сказав Варченко.

Читайте також: Спецслужби РФ планують заразити сервер ЦВК "вірусом-закладкою" - розвідка

Щодо агітації у день тиші він зазначив, що наразі «ми можемо лише просити громадян бути свідомими у соцмережах, і не йти на подібне порушення, утриматися від того, щоб запостити якусь підтримку кандидата у Президенти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-