НАЗК виявило порушення у 17 фінзвітах кандидатів у президенти

НАЗК виявило порушення у 17 фінзвітах кандидатів у президенти

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами аналізу виявило порушення у 17 проміжних фінансових звітах кандидатів у Президенти.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК завершило аналіз проміжних фінансових звітів кандидатів на пост Президента України, у 17-ти звітах зафіксовано порушення", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, найпоширенішими серед зафіксованих порушень були наявність податкового боргу в суб’єктів, які здійснювали внески, а також неповнота даних, зазначених у звіті.

"Фінансові звіти, що подавалися розпорядниками рахунків виборчих фондів кандидатів, перевірялися на відповідність порядку подання і повноту заповнення, відповідність звітних даних інформації, отриманої від банків, на дотримання обмежень у здійсненні внесків, зокрема щодо наявності податкового боргу в суб’єкта, який здійснює внесок (відповідно до ст. 15 ЗУ "Про політичні партії в Україні", ст. 43 ЗУ "Про вибори Президента України")", - інформують у НАЗК.

Читайте також: НАЗК передало до поліції дані про внески у виборчий фонд Гриценка

У прес-службі Національного агентства також надають посилання для ознайомлення з фінансовими звітами кандидатів та результатами їх аналізу.

У Нацагентстві нагадують, що НАЗК з Центральною виборчою комісією створили спеціальну робочу групу з контролю за формуванням виборчих фондів кандидатів і перевірки фінансових звітів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-