КМІС: у президентському рейтингу лідирують Зеленський і Порошенко, Тимошенко - третя

КМІС: у президентському рейтингу лідирують Зеленський і Порошенко, Тимошенко - третя

Укрінформ
За тиждень до виборів Президента України у президентському рейтингу лідирує Володимир Зеленський. Другу позицію займає Петро Порошенко, третю — Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 14-22 березня.

Зокрема, згідно з даними опитування, якби вибори Президента України відбувалися в другій половині березня, то з усіх громадян України віком від 18 років 19,5% проголосували б за Зеленського, 10,3% – за Порошенка, 7,6% – за Тимошенко.

Крім того, за Юрія Бойка проголосували би 6,3% опитаних, 4,2% – за Анатолія Гриценка, 3,4% – за Олександра Вілкула, 3,1% – за Олега Ляшка, 2,7% – за Ігора Смешка. Решта кандидатів набирають менше 1% голосів. При цьому 2,5% опитаних викреслили б усіх кандидатів, зіпсували б бюлетень, 6% – вирішили не брати участь у голосуванні, а 24,7% не визначилися, за кого голосувати.

Водночас серед тих, хто визначився з кандидатом, за Зеленського проголосували б 32,1%, за Порошенка – 17,1%, за Тимошенко – 12,5%.

Зазначається також, що близько половини респондентів вагаються і не можуть сказати, хто переможе на виборах. Ті, хто все-таки визначився зі своєю думкою, найчастіше називали Зеленського (22,6% серед усіх респондентів), Порошенка (16,5%) і Тимошенко (12,1%). Інших кандидатів назвали не більше 3% опитаних респондентів.

Читайте також: Половина українців переоцінюють свою здатність відрізнити правду від фейків

Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки з 14 по 22 березня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, які живуть у 126 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% - для показників, близьких до 50%; 2,8% – для показників, близьких до 25%; 2,0% – для показників, близьких до 10%; 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-