Аваков не бачить ризиків від схеми

Аваков не бачить ризиків від схеми "мертвих душ" на виборах

Відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не бачить ризиків в схемах "мертві душі" на президентських виборах 31 березня.

Про це інформує прес-служба МВС.

"Арсен Аваков зауважив, що не бачить ризиків в схемах “мертві душі” на президентських виборах", - ідеться в повідомленні.

За словами міністра, якщо на виборах особа побачила, що під ім'ям вже померлої людини стоїть позначка голосування, то про це потрібно повідомити поліцейському, який стоїть на виході з дільниці.

«Померлі. На жаль, їх багато. Вони знаходяться у реєстрі виборців, але в реєстрі голосуючих їх бути не повинно. Якщо ви раптом побачили, що сусід ваш є в списку, а він помер, то ви повинні сказати про це членам комісії. Може бути таке, що в перехідний період сам реєстр трошки гальмує», ‑ уточнив він.

Також Аваков зазначив, що 31 березня МВС перевірить реєстр виборців на предмет перебування громадян в Україні.

Читайте також: Аваков пропонував "закрити" засідання уряду на час виборчої кампанії

За його словами, зараз близько 5 мільйонів людей працює за кордоном.

Він повідомив, що Держприкордонслужба, маючи реєстр виборців, зможе перевірити факт фізичної наявності особи на території України.

“Ця процедура може зайняти кілька днів. Проте ми побачимо, до прикладу, що певний громадянин на цей момент був в Іспанії, але проголосував у Яремчі. Це буде означати 5 років тюрми для тієї людини, яка видала цей бюлетень. Я думаю, що ніякі 200 грн цього не варті”, - повідомив очільник МВС.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-