“Навіть з дозволом ЦВК”: журналістам з РФ на кордоні приділятимуть особливу увагу

“Навіть з дозволом ЦВК”: журналістам з РФ на кордоні приділятимуть особливу увагу

Укрінформ
В Україні вже перебуває майже 60 представників іноземних ЗМІ.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«Станом на ранок, сьогодні в Україні вже перебуває майже 60 представників іноземних ЗМІ», - сказав він.

Слободян уточнив, відповідаючи на запитання журналістів, що серед них представників російських ЗМІ поки немає. У цьому контексті він зауважив, що прикордонники будуть приділяти особливу увагу журналістам з Російської Федерації. І навіть якщо в них буде дозвіл ЦВК, «автоматом їх пропускати через кордон не будуть».

Він зауважив, що з моменту в’їзду акредитованих журналістів прикордонники не пропустили через кордон одного журналіста - громадянина Російської Федерації, який представляв одну із канадських телекомпаній, та свого часу порушив порядок в’їзду до тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: ЦВК продовжує реєструвати спостерігачів на вибори – вже 683

Речник повідомив, що загалом, станом на сьогодні, в Україну вже прибули понад 240 спостерігачів. Державна прикордонна служба проводить завчасно перевірку цієї категорії осіб за відомчими базами даних, а копії списків зареєстрованих спостерігачів та організацій, які надала ЦВК, в наявності у кожному пункті пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-