В Україні є умови для демократичних виборів президента - ENEMO

В Україні є умови для демократичних виборів президента - ENEMO

Укрінформ
Умови для проведення демократичних президентських виборів в Україні наявні.

Таку оцінку Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) озвучив голова місії Златко Вуйович під час презентації проміжного звіту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В цілому ми відзначаємо, що умови для проведення демократичних виборів та політичних кампаній є присутніми в Україні під час цих президентських виборів. Проте випадки порушення правил проведення передвиборчої агітації, зловживання адміністративним ресурсом та купівлі голосів, безперервні зміни у складі окружних виборчих комісій, концентрація власності ЗМІ, а також політична поляризація висвітлення інформації у ЗМІ негативно впливають на те, що є конкурентним політичним середовищем”, - сказав Вуйович.

Читайте також: У день виборів в Україні чергуватимуть понад 134 тисячі правоохоронців

Водночас він зазначив, що, незважаючи на консенсус щодо необхідності реформування виборчого законодавства, не було зроблено істотних змін перед проведенням майбутніх президентських виборів.

“Проте, незважаючи на наявні недоліки, існуюча законодавча база забезпечує достатньо умов для проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів”, - підкреслив Вуйович.

Голова місії також уточнив, що звіт представлений за період з 8 лютого по 8 березня 2019 року. За його словами, планується опублікувати ще один проміжний звіт перед першим туром виборів, а також ще один — перед другим туром виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-