БПП вимагає створити в Раді комісію для розслідування

БПП вимагає створити в Раді комісію для розслідування "виборчих пірамід"

Укрінформ
У Верховній Раді необхідно створити Тимчасову слідчу комісію для вивчення фактів підкупу виборців "мережами-пірамідами", зазначають у фракції БПП.

Про це заявив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша фракція вимагає створити ТСК, яка вивчатиме факти підкупу виборців, механізми відмивання коштів сумнівного походження через виборчий фонд Юлії Тимошенко та спроби її соратників за гроші позбутися одного з опонентів виборчих перегонів. Просимо всі парламентські фракції надати своїх представників до цієї ТСК", - зазначив Герасимов.

Він нагадав, що три тижні тому правоохоронці викрили масштабну "піраміду" підкупу виборців, для створення якої були залучені "російські куратори".

"Журналісти знайшли свідчення, що Тимошенко готова була витрачати близько мільярда гривень на область. Минулого тижня соратники Юлії Володимирівни пішли далі і спробували підкупити одного з кандидатів у президенти, аби він зняв свою кандидатуру з виборів", - заявив Герасимов, обґрунтовуючи необхідність створення такої комісії.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщини" Юлія Тимошенко назвала цю заяву спробою відвернути увагу від корупційного скандалу на державному концерні "Укроборонпром".

Читайте також: Луценко: Підкуп Юрія Тимошенка, очевидно, замовив народний депутат Дубіль

Як повідомлялося, 21 лютого заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що працівники СБУ викрили "виборчу піраміду", яка, за підрахунками спецслужби, мала забезпечити голосування 680 тисяч осіб за одного з кандидатів у президенти на виборах. ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що координував і фінансував цю виборчу піраміду народний депутат із фракції "Батьківщини" Валерій Дубіль.

Крім того, 6 березня Генпрокуратура спільно з Державним бюро розслідувань та СБУ затримали двох осіб, які намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову брати участь у виборах.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовником шантажу та підкупу Юрія Тимошенка є народний депутат Валерій Дубіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-