СБУ: Росія намагатиметься вплинути на вибори через кібератаки на ЦВК

СБУ: Росія намагатиметься вплинути на вибори через кібератаки на ЦВК

Фото, відео
Укрінформ
Росія намагатиметься вплинути на проведення в Україні президентських і парламентських виборів шляхом несанкціонованого втручання в роботу інформаційної інфраструктури Центральної виборчої комісії.

Про це заявив на брифінгу заступник голови СБУ Олег Фролов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В умовах ведення Росією гібридної війни проти України, насамперед шляхом постійних кібератак проти об’єктів критичної інфраструктури, ми впевнено очікуємо, що Росія буде намагатися вплинути на проведення в Україні президентських і парламентських виборів у 2019 році, насамперед шляхом несанкціонованого втручання в роботу інформаційної інфраструктури Центральної виборчої комісії», - сказав Фролов.

Він зазначив, що підтвердженням протиправних намірів є проведення реальних кібератак, спрямованих на блокування роботи офіційного інтернет-сайту ЦВК, які були своєчасно виявлені та попереджені фахівцями СБУ.

«Результати розслідування вказали на їх проведення однією і тією ж хакерською групою та їх походження з Російської Федерації», - сказав заступник голови СБУ.

Читайте також: Клімкін: Кожні 40 секунд фіксуємо кібернапади на міністерства чи ЦВК

Він нагадав, що припинено протиправну діяльність мешканця міста Дніпро, який здійснював несанкціонований збір та передачу РФ інформації про мережі стратегічно важливих операторів зв’язку, які задіяні саме для забезпечення роботи системи «Вибори» з метою блокування їх роботи, а також про вербування окремих хакерів з міста Запоріжжя та відпрацювання ними конкретних завдань з несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних систем окружних виборчих комісій.

Фролов зауважив, що з метою своєчасного виявлення та попередження несакціонованих дій на час виборчого процесу створено оперативний центр на базі Управління інформатизації ЦВК, до складу якого залучено співробітників основних суб’єктів національної системи кібербезпеки, які будуть в цілодобовому режимі спільно забезпечувати технологічну стабільність всіх систем ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-