ОПОРА заявляє про порушення на мітингах за Юлію Тимошенко

ОПОРА заявляє про порушення на мітингах за Юлію Тимошенко

Укрінформ
Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА на Буковині зафіксували низку порушень на мітингах підтримки кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

Про це повідомляється на сайті ОПОРИ.

"4 березня мітинги за участі Юлії Тимошенко пройшли у Сторожинці, Новоселиці та Хотині. У двох районних центрах на заходах були присутні діти, які тримали в руках чи були одягнені в агітаційну символіку. Також було зафіксовано підвіз людей на зібрання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, спостерігачі ОПОРИ виявили, що декілька дітей зі школи в Сторожинці замість уроків були на мітингу. Школярі розповіли, що їх відпустили з занять. Один із них тримав плакат із написом "Сторожинеччина підтримує Юлію Тимошенко". Директор школи Cергій Качановський підтвердив, що один із учнів навчається в його школі, але про те, що той на мітингу - не знав.

У Новоселиці на зустрічі теж перебували діти з агітаційною символікою (шапки та шарфи "Вірю в Україну" та "Юлія Тимошенко 2019"), але активної участі, окрім фотографування, вони в заходах не брали. Спостерігачі привернули увагу представників правоохоронних органів до цього факту.

Читайте також: ОПОРА закликає кандидатів у президенти утриматись від “благодійності”

Окрім того, у трьох районах спостерігачі фіксували підвіз громадян. У Хотині близько 20 мікроавтобусів привозили на виступ кандидата в президенти мешканців Хотинського та Кельменецького районів, а також відвозили їх назад.

"Один із водіїв, який привіз людей із Кельменців, зазначив, що проїзд оплачували не пасажири, а замовник – штаб Юлії Тимошенко. В свою чергу голова Хотинського осередку ВО "Батьківщина" Анатолій Банар стверджує, що ні районний, ні обласний штаб Юлії Тимошенко до організації підвозу не причетний, а оплата за проїзд здійснювалась безпосередньо людьми, які приїхали на захід", - зазначають в ОПОРІ.

Як коментують в ГО ОПОРА, організатори мітингів порушили закон України "Про освіту", який забороняє залучати школярів до участі у політичних акціях та закон "Про вибори Президента України", згідно з яким підвезення громадян на мітинг може бути розцінено як непрямий підкуп виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-