Україна докладає всіх зусиль, щоб не допустити втручання РФ у вибори — Парубій

Україна докладає всіх зусиль, щоб не допустити втручання РФ у вибори — Парубій

Укрінформ
Україна докладає всіх зусиль, аби не допустити втручання Російської Федерації у виборчий процес.

На цьому Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив під час зустрічі президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Георгієм Церетелі, повідомляє прес-служба парламенту.

«Ми докладаємо усіх зусиль, щоб не допустити будь-якого механізму втручання Росії у виборчий процес в Україні», — наголосив спікер, і висловив сподівання на підтримку з боку ПА ОБСЄ.

Він також зазначив, що головним завданням є забезпечення чесних і прозорих виборів, зокрема, і за допомогою правоохоронних органів.

Парубій підкреслив, що необхідна «максимальна легітимність виборів через те, що одне з ключових завдань Росії — поставити під сумнів результати, щоб створити хаос в Україні».

Голова парламенту також поінформував делегацію на чолі з президентом ПА ОБСЄ про роз’яснення Центральної виборчої комісії щодо прозорості використання грошей на виборах та зазначення джерел походження. За його словами, у ході виборчої кампанії кожен кандидат має сказати, чи має кошти і звідки вони пішли.

«ЦВК зробило рішучий крок до створення прозорого виборчого процесу. Ми повинні мати чесні правила, щоб не звинувачували у нелегітимності. Глибоко переконаний, що легітимізація цих виборів - ключова задача держави», - наголосив Голова ВР і висловився за більшу кількість спостерігачів, які зможуть на власні очі, а не з фейкових новин Росії, дізнатися про перебіг подій.

Читайте також: Участь переселенців у місцевих виборах треба прописати в законі - ЦВК

Торкаючись питання щодо участі внутрішньопереміщених осіб у виборчому процесі, голова постійної делегації у ПА ОБСЄ Артур Герасимов зі свого боку поінформував, що кожен бажаючий може зареєструватись відповідно до постанови ЦВК, пред’явити паспорт за місцем фактичного проживання і проголосувати. У вересні 2018 року Центральною виборчою комісією спрощено процедуру тимчасової зміни місця голосування для внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Голова Верховної Ради також висловив сподівання на підтримку з боку ПА ОБСЄ на черговій сесії Резолюції щодо мілітаризації Чорного і Азовського морів і на подальшу співпрацю.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-