Кремль перед виборами

Кремль перед виборами "розпалюватиме" опозицію до Порошенка - Інститут миру США

Звіт
Укрінформ
Напередодні виборів в Україні, Кремль розпалюватиме опозицію до президента Петра Порошенка й кандидатів з проєвропейською позицією шляхом кібератак, поширюванням фейків та інших форм гібридної війні.

Про це йдеться у звіті Інституту миру США, який є в розпорядженні Укрінформу.

“Напередодні виборів у 2019 році, очікується, що Кремль розпалюватиме опозицію до влади президента Петра Порошенка й так званих кандидатів з позицією “про-ЄС” шляхом кібератак, поширюванням фейків та інших форм гібридної війні”, - йдеться у звіті.

Як повідомляють аналітики, опозиційні партії, агенти під прикриттям, проплачені ЗМІ, РПЦ, боти у соціальних мережах будуть допомагати реалізовувати таку політику для поширення пліток, й конспірології заради підриву довіри громадян до українських інституцій.

Читайте також: Кремль хоче повторити сталінську депортацію кримських татар — Чубаров

На думку експертів, спроби Росії сформувати виборчу явку й результати виборів можуть призвести до саботажу основних індустрійних або військових цілей, а також до кібератак, які можуть вдарити по виборчим комісіям різного рівня.

Масові кібератаки можуть також знищити безпекові системи та скомпрометувати чесність самого виборчого процесу, попереджають в Інституті миру США.

Зазначається, що як і Росія, Угорщина, може спробувати використати власні ЗМІ для посилення напруги між угорськими й українським громадами на Західній Україні. Однак, малоймовірно, що ця напруга переросте у насильницький конфлікт.

Як відомо, Інститут миру США є незалежною організацією, діяльність якої спрямована на попередження та врегулювання конфліктів, підтримку миру та стабільності у світі. Інститут миру займається попередженням та врегулюванням гострих міжнародних конфліктів, сприяє постконфліктному розвитку та підвищенню управлінського та інтелектуального потенціалу в світі, що використовується для попередження конфліктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-