Вісім кандидатів у Президенти

Вісім кандидатів у Президенти "забули" в своїх програмах про Донбас і Крим - КВУ

Укрінформ
З 44 кандидатів на пост Президента лише частина згадують в своїх програмах про внутрішньо переміщених осіб . Вісім кандидатів - взагалі не згадують в свої передвиборчих програмах про Крим та Донбас.

Про це на круглому столі в Укрінформі сказав представник Комітету виборців України Денис Рибачок.

“Комітет виборців України аналізував програми кандидатів в Президенти. Насправді тільки в кількох кандидатів є згадки про внутрішньо переміщених осіб. Це, очевидно, ті кандидати, які розглядають їх, в першу чергу, як свій електорат. Але інша негативна тенденція - 8 з 44 кандидатів забули взагалі про Донбас в своїх програмах, ви не знайдете згадки про Крим, про Донецьку, Луганську області", - сказав Рибачок.

Денис Рибачок
Денис Рибачок

Він нагадав, що для голосування на виборах Президента внутрішньо переміщеним особам достатньо звернутися в орган держреєстру виборців і написати заяву про зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Таку заяву треба подати також напередодні другого туру президентських виборів.

Читайте також: Українців просять перевірити свої дані у Держреєстрі виборців

Інша ситуація, за словами Рибачка, з трудовими мігрантами.

"У них процедура схожа, єдине, їм потрібно додати документи, чому вони хочуть голосувати не там, де зареєстровані. Тобто людина зареєстрована в Житомирі, 10 років працює в Києві, їй треба пояснити, чому вона хоче голосувати в Києві", - навів приклад Рибачок.

Він додав, що Комітет виборців України днями відкриє гарячу лінію для виборців, на якій громадянам будуть пояснювати, як правильно оформити зміну місця голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-