Більше половини українців хочуть, аби майбутній президент був проєвропейським

Більше половини українців хочуть, аби майбутній президент був проєвропейським

Опитування
Укрінформ
Більше половини українців під час виборів братимуть до уваги намір кандидата у президенти продовжувати курс на інтеграцію України до Європейського Союзу.

Про це заявив на презентації результатів опитування "Зовнішня політика майбутнього президента України" перший заступник директора Центру "Нова Європа" Сергій Солодкий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично 54% в цілому сказали, що будуть брати до уваги, чи кандидат у президенти виступає за європейську інтеграцію. При цьому це буде вирішальним фактором для майже 18 відсотків українців. Питання євроінтеграції важливе, але не принципове для рішення на виборах для 36 відсотків наших співвітчизників. Тобто більше половини українців звертатимуть увагу на проєвропейськість кандидата у президенти", - сказав Солодкий.

Водночас, на запитання, чи відчувають вони позитивний ефект від зближення України з ЄС, ствердно відповіли 18 % відсотків респондентів, а 64% опитаних цього не відчули.

Читайте також: Майже 80% українців готові взяти участь у виборах-2019

Як зазначив експерт, коли дослідники поцікавилися в респондентів, у чому саме проявився позитивний ефект, на першому місці була відповідь, що громада почала активніше дбати про вирішення проблем населеного пункту, не чекаючи, що це зробить держава.

Опитування проводилося дослідницькою компанією GfK Ukraine у листопаді-грудні 2018 року методом особистого інтерв'ю. Було опитано близько 2200 респондентів старших за 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-