В МВС сказали, скільки копів охоронятимуть цьогорічні вибори

В МВС сказали, скільки копів охоронятимуть цьогорічні вибори

Укрінформ
У день голосування на виборах Президента України цьогоріч на вулицях буде знаходитися не 60 тисяч поліцейських, а більше.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у програмі «Свобода слова» під час відеовключення з Вашингтону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас буде приймати участь у день голосування не 60 тисяч, у нас буде набагато більше поліцейських на вулицях, практично весь особовий склад. Майже 130 тисяч осіб так чи інакше будуть задіяні у виборчому процесі - або коли мова йде про охорону бюлетенів і документації, або коли мова йде про реагування на різного роду процеси", - сказав Аваков.

Читайте також: Аваков показав, що буває за підкуп виборців

Водночас він наголосив на тому, що, наприклад, на спроби атакувати виборчу документацію, правоохоронці будуть максимально жорстко і законно реагувати, і на подібні інциденти також, якщо вони будуть.

«Що стосується спроб увірватися на виборчі дільниці і втрутитися у процес у масках, або атакувати виборчу документацію – тут ми будемо виявляти максимальну жорсткість. І я хочу, щоб нікого не плутали останні події – максимальну жорсткість – законно. Жодні люди у масках, жодні парамілітарні угрупування не будуть визначати порядок… тільки держава, у делегованих силових функціях - Нацполіція, на вулицях також знаходитиметься Національна гвардія», - додав міністр.

Раніше глава МВС пообіцяв розібратися з правоохоронцями, які неадекватно діяли під час сутичок 9 лютого під Подільським райвідділом поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-