"Інтер" порушив закон, подаючи у новинах програму Бойка - Нацрада

Вибори Президента
Укрінформ
Телеканал "Інтер" подав у новинному сюжеті передвиборну програму кандидата у президенти Юрія Бойка, що суперечить чинному законодавству.

Про це повідомляє прес-служба Нацради з питань телебачення та радіомовлення за підсумками чергового засідання робочої групи із нагляду за дотриманням медіа виборчого законодавства.

"Телеканал "Інтер" подав у новинному сюжеті передвиборну програму кандидата Юрія Бойка. Це є порушенням частини 10 статті 64 закону України "Про вибори Президента України", адже в новинах не може розміщуватися агітація", - йдеться у повідомленні.

Нацрада звернеться листами до мовника, щоб отримати роз’яснення про підстави виходу в ефір таких матеріалів. Також інформація про цей випадок буде надана для розгляду й отримання висновків Незалежної експертної ради, що створена при громадській раді, а також передана до Національного агентства з питань запобігання корупції та Центральної виборчої комісії.

Як повідомляв Укрінформ, Нацрада виявила в ефірі телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") ознаки політичної джинси, присвяченої народному депутату, члену партії "Опозиційний блок" та кандидатові у президенти України Юрію Бойку.

Читайте також: Нацрада назвала телеканали, які не опублікували розцінок на політичну агітацію

16 листопада 2018 року рада "Опозиційної платформи - За життя" висунула кандидатуру Юрія Бойка для участі у виборах Президента України 31 березня 2019 року. Проте у січні документи до Центральної виборчої комісії Бойко подав як самовисуванець. У коментарі журналістам він пояснив це рішення тим, що "Опозиційна платформа - За життя" ще не зареєстрована як партія і не може висувати його кандидатом в президенти.

В Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-