Поліція планує посилити безпеку під час виборчої кампанії через загрозу терактів

Поліція планує посилити безпеку під час виборчої кампанії через загрозу терактів

Укрінформ
Найважливішим завданням правоохоронців є забезпечення публічної безпеки та виборчої кампанії в рамках законодавства.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий у неділю, 10 лютого, на нараді в МВС, повідомляє прес-служба відомства.

«Кількість масових заходів, пов’язаних з виборами, збільшується кожного дня. Наголошую на проведені превентивних заходів з недопущення правопорушень. Повинна бути задіяна «поліція діалогу». Ми усвідомлюємо рівень терористичної загрози, тому потрібно проводити також і фільтраційні заходи. Не допустимо, аби проносилась вогнепальна та холодна зброя, хімічні речовини. Всі спецпідрозділи Нацполіції, які знаходяться в резервах, будемо залучати за необхідності», - заявив Яровий.

Він також наголосив на необхідності взяти під контроль всі режимні приміщення, особливо ті, де є зброя та таємні документи.

У свою чергу голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що поставив чітке завдання перед керівниками Головних управлінь Нацполіції та заступниками з питань превенції щодо посиленого несення служби під час масових заходів.

«Початок тижня був достатньо спокійний, але з четверга події в державі почали розгоратись не спокійно. У Житомирі велика група радикалів намагались проникнути на сесію обласної ради, але засоби, якими вони це робили, - неприйнятні і призвели до зіткнень з поліцейськими. Було травмовано декілька правоохоронців, але ми змогли забезпечити громадський порядок», - зазначив Князєв.

Читайте також: Князєв про штурм поліції у Києві: Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота

Також він нагадав про події у Львові та Білій Церкві, коли правопорушники намагалися зірвати передвиборчу агітацію двох кандидатів у Президенти України.

Загалом, за даними МВС, протягом тижня територіальними органами Нацполіції зареєстровано 350 заяв та повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, розпочато 24 кримінальних проваджень, складено 118 адміністративних протоколів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-