Раді пропонують не пускати на вибори російських спостерігачів

Раді пропонують не пускати на вибори російських спостерігачів

Укрінформ
Група народних депутатів зареєструвала законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні".

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Разом з колегами зареєстрували законопроект про неможливість участі спостерігачів з країни - агресора РФ на українських президентських і парламентських виборах. На погоджувальній закликала колег, щоб ВР підтримати позицію української дипломатії, і прийняли законопроект, який унеможливить присутність російських спостерігачів в міжнародних місіях", - написала Геращенко.

Наразі текст 9524 законопроекту ще не опубліковано.

Читайте також: Хочеш голосувати - знайди себе в Реєстрі виборців, доки не пізно

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія надала право мати офіційних спостерігачів на президентських виборах уже 99 громадським організаціям. Також станом на 30 січня ЦВК зареєструвала 29 міжнародних офіційних спостерігачів.

9 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів.

Українські правоохоронці мають намір перевіряти міжнародних спостерігачів на майбутніх виборах президента за допомогою баз прикордонників, СБУ, МВС та сайту "Миротворець", повідомив 1 лютого глава МВС України Арсен Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-