Геращенко закликала підтримати того, хто зможе сказати Путіну “ні”, а не “хі-хі”

Геращенко закликала підтримати того, хто зможе сказати Путіну “ні”, а не “хі-хі”

Вибори Президента
Укрінформ
Ірина Геращенко підтримала намір глави держави Петра Порошенка балотуватися на другий термін на чергових президентських виборах 31 березня.

Про це вона заявила під час форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Маю зауважити, що у Президента (Петра Порошенка - ред.) є команда, а не оточення. Тому що лише цинік може назвати оточенням Мустафу Джемілєва, Рефата Чубарова, наших військових, наш уряд, який багато працює для того, що економічно витягти Україну з тієї прірви, в якій вона була, наших колег по парламенту. Ми маємо катастрофічну ситуацію, коли кожна людина, яка має гострий язичок і гламурний вигляд, вирішила, що вона може балотуватися кандидатом у Президенти. Ми маємо сьогодні батальйон кандидатів, але їм же треба сказати один секрет: для того, щоб бути Президентом, потрібно мати не так гострий язичок, як перфектну українську, англійську, російську також, але головне - потрібно мати хребет, розум і серце. І, власне, це те, що є сьогодні у Президента Порошенка”, - зазначила Геращенко.

Разом з тим вона додала, що Порошенко йде на вибори як самовисуванець, тому що його підтримує суспільство.

“Це значно ширша підтримка. Але, звичайно, наша партія “Солідарність” є важливим фундаментом підтримки Порошенка”, - сказала перший віце-спікер.

При цьому вона закликала українців підтримати на виборах 31 березня “того, хто зможе сказати Путіну “ні”, а не “хі-хі”.

“Знаєте, я і деякі члени команди бачили, як Петро Олексійович (Порошенко) вміє сказати “ні”, і Путін іноді це чує”, - сказала вона і висловила переконання, що президент РФ почує й вимогу України повернути Крим і звільнити Донбас.

“Ми прагнемо миру, але не шляхом капітуляції, а перемоги. Перемога - понад усе, і вона може бути тільки в єдності”, - наголосила політик.

Водночас вона підкреслила, що Президент Порошенко з відновленою українською армією дійсно змогли звільнити значну частину Донбасу.

“Дуже важливо, щоб ми сьогодні усвідомлювали, що ключове відбулося за цих п'ять років. Президентові разом із відновленою українською армією дійсно вдалося не просто зберегти державу, а й звільнити велику частину території Донбасу, звільнити Маріуполь, Авдіївку, Слов'янськ, Краматорськ. І сьогодні тільки ті, хто говорить, що Порошенко напав на Донбас, про це забувають. Можливо, тому що вони ніколи там не були за цих п'ять років”, - зазначила перший віце-спікер.

Разом з тим вона подякувала главі держави за критику та звернула увагу на важливі дії української влади надалі, зокрема щодо звільнення політв'язнів Кремля.

“Нам потрібно дуже ще багато звільнити політв'язнів Кремля, військовополонених, заручників. Вони є прикладом того, що не можна зраджувати мету, Україну, віру, надію. Петре Олексійовичу, ми маємо все зробити, що витягти Олега (Сенцова), Романа (Сущенка), (Павла) Гриба, (Станіслава) Клиха, усіх наших, Глондаря, Корінькова, Пантюшенка, на окупованих територіях, наших 24 моряків, - ми їх витягнемо, маємо це зробити!” - зауважила Геращенко.

Читайте також: Гройсман підтримав намір Порошенка балотуватися в президенти

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко у вівторок, 29 січня, заявив, що балотуватиметься на другий президентський термін на чергових виборах 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-