Гройсман підтримав намір Порошенка балотуватися в президенти

Гройсман підтримав намір Порошенка балотуватися в президенти

Оновлено
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав намір глави держави Петра Порошенка балотуватися на другий термін на чергових президентських виборах 31 березня.

Про це він сказав під час виступу на форумі “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, де Порошенко офіційно заявив про свої плани щодо президентських перегонів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я підтримую рішення Президента висунути свою кандидатуру на другий термін. На фундаменті, який сьогодні збудований, треба побудувати сильну і міцну державу. І це нам під силу”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Порошенко заявив про намір балотуватися на другий президентський термін

Він зазначив, що підтримує ті завдання та пріоритети, які висловив глава держави у своєму зверненні: збереження стратегічного курсу на Європейський Союз та НАТО, курсу на перетворення України у велику успішну країну щасливих людей. “Я глибоко переконаний, що ми зможемо це зробити. Ми знаємо, що треба робити, як треба робити, як йти далі, і точно знаємо, як досягти перемоги. Що нам для цього потрібно сьогодні? Наша єдність, підтримка людей”, - сказав Прем’єр-міністр.

Перед цим Президент Порошенко попросив у виборців мандат на те, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, незворотність нашої незалежності.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на посаду глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року.

Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень.

Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Станом на 14-ту годину 29 січня ЦВК зареєструвала 22 кандидати на посаду Президента України: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського та Олександра Данилюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-