Квартири, авто і торгові марки: Зеленський оприлюднив статки за 2017 рік

Квартири, авто і торгові марки: Зеленський оприлюднив статки за 2017 рік

Укрінформ
Керівник "Студії Квартал-95" та потенційний кандидат у Президенти Володимир Зеленський надав свою електронну декларацію за 2017 рік.

Відповідну декларацію оприлюднено в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Згідно з документом, шоумен задекларував житловий будинок у селі Іванковичі на Київщині (353,3 кв.м), квартиру у столиці (131,9 кв.м), а також дві квартири у Києві, якими він володіє спільно з Сергієм і Борисом Шефірами (453,1 кв. м), два паркувальних місця і земельну ділянку (1 тис. 200 кв. м).

Дружина Олена Зеленська володіє квартирою (129,8 кв. м) та місцем для паркування (16,1 кв. м) в окупованому Криму. Також вона має задекларовану квартиру у Києві (284 кв. м), та нежитлові приміщення у столиці у спільній власності.

Крім цього, подружжя Зеленських з 2014 року орендує у Великій Британії квартиру (91,9 кв. м).

Володимир Зеленський також задекларував автомобіль Land Rover Range Rover 2016 року випуску вартістю 4,7 млн грн, а його дружина - Mercedes-Benz S 500 4Matic 2014 року випуску вартістю 1,8 млн грн.

Шоумен задекларував 25 торгових марок, три корисні моделі і три винаходи. Крім того, Зеленський володіє борговими цінними паперами та акціями.

Як цінне рухоме майно Зеленський задекларував годинники марок Breguet, Tag Heuer, Roleх, Bovet, а його дружина - годинники Piaget, Breguet і ювелірний набір.

Зеленський зазначив себе кінцевим бенефіціаром у фірмах ТОВ "КІНОКВАРТАЛ", ТОВ "Студія квартал-95", Aldorante Limited (Кіпр), Vilhar Holdings Limited (Кіпр), Film Heritage inc (Беліз), San Tommaso S.R.L. (Італія) та Megiritano Ventures Ltd (Британські Віргінські острови).

У джерелах доходу Володимир Зеленський вказав 1,58 млн грн основної зарплати за місцем роботи, 4,34 млн грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю, відсотки - 608,2 тис. грн, страхові виплати - 207,129 тис. грн.

Крім того, шоумен тримає у різних банках понад 430 тис. дол., 1,18 млн грн та 132 євро, готівкою - 50 тис. євро, 285 тис. дол. та 220 тис. грн.

Також родина Зеленських отримала 605,8 тис. грн доходу від здачі майна в оренду.

Раніше журналісти програми розслідувань "Схеми" повідомили, що знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм, кінцевими власниками яких зазначені Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри, а також соратник бізнесмена Ігоря Коломойського Тимур Міндич.

Згодом Зеленський визнав, що через офшори володіє активами в Росії - він зазначив, що є співвласником офшорної компанії Green Family LTD, якій, у свою чергу, належить компанія Green films (працює в Росії).

Крім того, Green Family LTD досі отримує доходи з продуктів, які були випущені в Росії до 2014 року, зокрема з серіалу "Свати".

Читайте також: Зеленський подав документи в ЦВК

24 січня Зеленський заявив, що виходить зі складу акціонерів кіпрської компанії Green Family LTD, якій належить російська кінокомпанія Green Films.

25 січня Зеленський подав до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом на посаду Президента України на чергових виборах 31 березня.

Раніше партія "Слуга народу" висунула Зеленського кандидатом на посаду Президента України на виборах 31 березня.

Станом на ранок 25 січня ЦВК зареєструвала 13 кандидатів на пост глави держави, а саме: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова та Юрія Бойка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-