ЦВК просить перевірити “виборчий фонд” кандидата в президенти Шевченка

ЦВК просить перевірити “виборчий фонд” кандидата в президенти Шевченка

Укрінформ
Центральна виборча комісія просить поліцію та Національного агентства з питань запобігання корупції перевірити законність фінансування виготовлення агітаційних матеріалів кандидата в президенти Ігоря Шевченка.

Про це повідомили у прес-службі ЦВК.

"Під час засідання Комісія звернулася до Національної поліції для перевірки відповідності вимогам Закону України "Про вибори Президента України" фінансування виготовлення друкованих матеріалів передвиборної агітації кандидата на пост Президента України Шевченка І.А. на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року”, - йдеться у повідомленні.

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що до Комісії 9 січня 2019 року надійшли примірники друкованих матеріалів передвиборної агітації кандидата на пост президента України Шевченка "виготовлені за рахунок коштів виборчого фонду кандидата на пост президента України Шевченка Ігоря Анатолійовича", друк яких здійснено установою ПП "Арніка-2".

Однак 17 січня 2019 року від установи банку до ЦВК надійшла письмова інформація про відкриття 15 січня 2019 року накопичувального та поточного рахунків виборчого фонду кандидата на пост президента України Шевченка І.А. та їх реквізити.

Читайте також: Вибори Президента: чотири кандидати виправили помилки у деклараціях

“Разом з тим в поясненнях уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Шевченка І.А. в Комісії з правом дорадчого голосу Галабали М.В. зазначено, що надіслані до Комісії матеріали передвиборної агітації виготовлено на підставі Договору на розміщення політичної реклами на носіях зовнішньої реклами, укладеного між товариством з обмеженою відповідальністю "КІТ МЕДІА" та кандидатом на пост Президента України Шевченком І.А”, - зазначається у повідомленні.

При цьому в указаному договорі не містилося інформації про установу, яка здійснила друк відповідних матеріалів передвиборної агітації. Формат і тираж виготовлених матеріалів, зазначених у пункті 3 додатку № 1 до Договору, відрізнявся від відомостей, указаних у друкованих матеріалах передвиборної агітації, примірники яких подано до ЦВК. Також Галабала М.В. не надав Комісії інформації про відкриття рахунку виборчого фонду кандидата на пост президента України Шевченка І.А.

Копію цієї постанови Комісія також надіслала Національному агентству з питань запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-