Вибори Президента: чотири кандидати виправили помилки у деклараціях

Вибори Президента: чотири кандидати виправили помилки у деклараціях

Укрінформ
НАЗК перевірило декларації кандидатів на посаду Президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового.

Як інформує у п'ятницю прес-служба НАЗК, в усіх перевірених деклараціях були виявлені помилки та неточності, згодом 4 кандидати подали виправлені декларації.

"Спеціальна перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів на пост Президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового була проведена за наявною в НАЗК інформацією та 10 базами даних. В Департаменті перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК повідомили, що помилки та неточності були виявлені в усіх перевірених деклараціях", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК додали, що "за результатами перевірки встановлені помилки та неточності, допущені кандидатами. Станом на 10.01.2019 Каплін, Наливайченко, Скоцик, Садовий подали виправлені декларації".

Зазначається також, що НАЗК вперше залучено до виборів Президента Україні в частині перевірки декларацій кандидатів. За погодженням з Центральною виборчою комісією, враховуючи стислі терміни, НАЗК перевіряє відомості упродовж трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів на ТОП-посади.

Зокрема, перевіряється відповідність відомостей у декларації даним державних реєстрів: Національної автоматизованої інформаційної системи Департаменту Державної автомобільної інспекції; Державного суднового реєстру України та Суднової книги України; Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна; Державного реєстру цивільних повітряних суден України; Державного земельного кадастру; Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми доходів, нарахованих фізичним особам податковими агентами, та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами, а також розмір утриманого податку з доходів фізичних осіб; а також документам, наданим до звернення Центральної виборчої комісії.

Читайте також: Суд відмовив у задоволенні позовів до ЦВК щодо ліквідації виборчих дільниць в РФ

Відповідно до частини другої статті 50 Закону України «Про вибори Президента України» помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на посаду Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-