Суд відмовив у задоволенні позовів до ЦВК щодо ліквідації виборчих дільниць в РФ

Суд відмовив у задоволенні позовів до ЦВК щодо ліквідації виборчих дільниць в РФ

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд (м. Київ) відмовив у задоволенні 4 позовів стосовно рішення Центральної виборчої комісії про ліквідацію 5 виборчих дільниць на території Російської Федерації.

Про це повідомляє Громадянська мережа «ОПОРА».

"Позивачі окремо зверталися до Шостого апеляційного адміністративного суду з адміністративним позовом до ЦВК про визнання протиправною та нечинною її постанови щодо ліквідації виборчих дільниць на території Росії. За даними публічних повідомлень прес-служб політичних сил, позивачі були пов’язані з партіями «Опозиційний блок», «Наші» та ініціативою «Опозиційна платформа – За життя» або підтримані ними", - зазначається у повідомленні.

В "ОПОРІ" наголосили, що за результатами розгляду 4 позовів Шостий апеляційний адмінсуд встановив відсутність у позивачів порушеного права.

"Фактично відсутність порушення прав та інтересів безпосередньо позивача стала ключовим аргументом суддів для відмови у задоволені позовів. В одному з рішень зазначається, що позивач не надав доказів порушення його прав як виборця, а лише посилався на плани партії «Наші» висунути його кандидатом на пост президента України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЦВК вже отримала документи п'ятьох кандидатів у президенти

Як повідомлялося, ЦВК 31 грудня 2018 року ухвалила рішення ліквідувати виборчі дільниці на території Росії, а відповідні виборці були закріплені за виборчими дільницями у Фінляндії, Грузії та Казахстані. Це було зроблено на підставі листа Міністерства закордонних справ України, яке обґрунтувало необхідність ліквідації виборчих дільниць у РФ наявністю істотних загроз та ризиків на території Російської Федерації для громадян України під час виборів Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-