Насіров прийшов до ЦВК реєструватися кандидатом у президенти

Насіров прийшов до ЦВК реєструватися кандидатом у президенти

Укрінформ
Екс-голова ДФС Роман Насіров прийшов до Центральної виборчої комісії, щоб подати документи для реєстрації кандидатом на посаду Президента України на чергових виборах 31 березня 2019 року.

Відповідну інформацію Укрінформу підтвердили у прес-службі ЦВК.

"У даний момент подає (документи - ред.)", - зазначили у ЦВК.

У Комісії також додали, що Насіров подає документи як самовисуванець.

Як повідомлялося, 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Суд також зобов’язав виплатити Насірову борги із зарплати.

27 грудня 2018 року Насіров з’явився у своєму колишньому кабінеті. В секретаріаті Кабміну заявили, що уряд жодного рішення стосовно його поновлення на посаді не приймав і готується оскаржити рішення Окружного адмінсуду столиці про його поновлення.

Згодом Кабінет міністрів оскаржив поновлення Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Читайте також: Насірову дозволено виїжджати з Києва

Насіров був звільнений з посади голови ДФС 31 січня 2018 року. Він обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

14 січня 2019 року стало відомо, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав постанову про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-