Фаворитами передвиборчих вподобань українців є Порошенко та Тимошенко

Фаворитами передвиборчих вподобань українців є Порошенко та Тимошенко

Опитування
Укрінформ
У другий тур виборів Президента, якби вони відбувалися найближчої неділі, вийшли б Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування Центру «Социс», проведеного з 8 по 18 грудня 2018 року.

Так, за даними опитування, лідер «Батьківщини» у першому турі набрала би 14,4% голосів тих, хто піде на вибори, а чинний глава держави - 10,8%.

На третій позиції – шоумен і ведучий програм на каналі «1+1» Володимир Зеленський з результатом 9,4%.

Четверту-п’яту позицію ділять Анатолій Гриценко та Олег Ляшко (відповідно, 7,2% та 7,1%).

Юрій Бойко набирає 6%, Олександр Шевченко – 4,1%, Андрій Садовий – 3,4%, Святослав Вакарчук – 3,1%, Євген Мураєв – 2,5%, Олександр Вілкул – 1,1%.

Згідно з результатами опитування, загалом голосувати збираються 76,7% респондентів.

Крім того, на запитання: "Незалежно від того, за кого Ви збираєтеся голосувати, хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?" респонденти відповіли, що на виборах переможе або Тимошенко (23,5%), або Порошенко (20,8%). Лише 4,9% вірять в перемогу Зеленського; 2,9% - Бойка та 2,4% - Гриценка.

При цьому майже 47% опитаних вважають, що існує велика загроза російського втручання у вибори Президента України, 30% не бачать такої загрози, 23% - відмовилися відповідати на це запитання.

56,7% опитаних зазначили, що коли вони голосують на виборах Президента, то переважно думають про економiчнi проблеми, 28,2% відповіли, що коли голосують на виборах Президента, то переважно думають про питання нацiональної безпеки країни.

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв’ю „face-to-face” за місцем постійного проживання респондентів.

Читайте також: Соціологи визначили відсоток “щасливчиків” серед українців

Напередодні, 28 грудня, було оприлюднено результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року. Згідно з його результатами, до другого туру також виходять Тимошенко та Порошенко з показниками, відповідно, 16,1% та 13,8% голосів тих, хто прийде на вибори. Третій - Зеленський з 8,8%. Підтримка одного з лідерів "Опозиційної платформи – За життя" Бойка на рівні 8,4%, очільника партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка – 6,8%, глави "Радикальної партії" Олега Ляшка – 6,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-