Соціологи заявляють, що рейтинг Порошенка зростає після старту Томоса

Соціологи заявляють, що рейтинг Порошенка зростає після старту Томоса

Укрінформ
Рейтинг чинного Президента зріс у порівнянні з попередніми показниками соціологічних опитувань й наразі майже 14% громадян готові проголосувати за нього на виборах.

Про це заявила директор фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час презентації результатів загальнонаціонального соціологічного дослідження, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“16,1% серед тих, хто готовий йти на вибори, проголосують за Юлію Тимошенко. Далі йде Петро Порошенко, чий рейтинг за цей час зріс. Я думаю, це, насамперед, пояснюється подіями Томосу”, - сказала вона.

Так, за її словами, за Порошенка готові проголосувати 13,8% виборців, за Володимира Зеленського – 8,8%, Юрія Бойка – 8,4%, Анатолія Гриценка – 6,8%, Олега Ляшка – 6,9%.

Також Бекешкіна відзначила, що за Євгена Мураєва проголосували б 3,1% респондентів, Олександра Шевченка – 2,9%, Святослава Вакарчука – 2,6%, Андрія Садового – 2,4%.

Водночас вона додала, що не визначилися з кандидатом серед респондентів, готових брати участь у виборах, 13,1% , ще 3,3% закреслили б усіх.

Читайте також: Українці назвали подію і політика 2018 року

Загальнонаціональне дослідження “Підсумки-2018” проводилося з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Було опитано 2017 повнолітніх респондентів. Теоретично похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-