ОПОРА назвала область, яка найбільше цікавить потенційних кандидатів у президенти

ОПОРА назвала область, яка найбільше цікавить потенційних кандидатів у президенти

Укрінформ
Громадська мережа ОПОРА у грудні зафіксувала на Дніпропетровщині найбільшу активність потенційних кандидатів у президенти.

Цікавість до регіону пояснюється найбільшою кількістю виборців, серед яких є чимало таких, що не визначилися, або таких, що чекають на нові обличчя в українській політиці, повідомив на прес-конференції координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області Вадим Головченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Цікавість політиків саме Дніпропетровським регіоном пояснюється тим, що тут, так само як у Києві та Харкові, знаходиться найбільша кількість електорального поля. «Якщо до війни лідером у насиченості виборців була Донецька область, то тепер змістилися акценти. Крім того, у Дніпропетровській і Запорізькій областях є дуже великий сегмент виборців, що не визначилися, або є певний сегмент із запитом на нові особистості", - сказав Головченко.

За його словами, Дніпропетровську область за грудень відвідало 7 можливих майбутніх кандидатів у президенти. Двічі відвідав Олександр Вілкул, він відвідав міста Кривий Ріг, Павлоград, Кам’янське, де провів 9 заходів – найбільше серед кандидатів. Володимир Зеленський відвідав Дніпро та Кривий Ріг, в сумі провів 7 заходів, Петро Порошенко відвідав місто Дніпро, селище Слобожанське, де провів 6 заходів, також Дніпро відвідав Анатолій Гриценко, де провів 4 заходи переважно із представниками ЗМІ. Віталій Купрій та Дмитро Гнат провели по 2 заходи відповідно у Дніпрі та Кривому Розі.

Головченко повідомив, що потенційні кандидати в президенти під час зустрічей використовують такі механізми, як роздача подарунків.

Незважаючи на те, що офіційно період виборчої кампанії ще не почався, дніпровці вже спостерігають на носіях зовнішньої реклами портрети Ольги Богомолець, Юліїї Тимошенко, Петра Порошенка, Євгена Мураєва, Андрія Садового, Анатолія Гриценка, Арсенія Яценюка, Дмитра Добродумова, Володимира Зеленського і Олександра Вілкула.

Цікаво, що у грудні не було помічено пошкодження біл-бордів з політичною рекламою, заплямування зображених на них облич політиків фарбою та іншим, що було помічено у жовтні.

Читайте також: ОПОРА фіксує передвиборчу активність 20 потенційних кандидатів у президенти

За словами Головченка, особливістю передвиборчої активності політичних партій та можливих кандидатів на пост Президента України в Дніпропетровській області стало використання впізнаваних облич vip-агітаторів.

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області звернув увагу селищних та міських голів на стан приміщень, де будуть працювати виборчі комісії та дільниці, аби не сталося такого випадку, який мав місце під час місцевих виборів у селі Одарівка Криничанського району, коли на виборчій дільниці впала стеля.

Як повідомлялося, вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року, а виборча кампанія стартує 31 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-