Кредитори банків у ліквідації отримали ₴260,3 мільйона у квітні - Фонд гарантування

Кредитори банків у ліквідації отримали ₴260,3 мільйона у квітні - Фонд гарантування

Укрінформ
Сума задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, у квітні становила 260,3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

Зазначається, що протягом квітня 2024 року сума задоволення вимог кредиторів банків у ліквідації склала більше 260,3 млн грн. З цих коштів близько 93,91 млн грн – погашення вимог Нацбанку як забезпеченого кредитора та 81,4 млн грн – задоволення вимог Фонду гарантування вкладів, що виникли у випадках, визначених Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». При цьому понад 137,8 млн грн отримали кредитори 7-ої черги (юрособи-клієнти банку). Решта коштів була виплачена кредиторам інших черг.

«Майже 138 млн грн, які отримав бізнес у квітні, фактично повертаються в економіку країни. Задоволення вимог юросіб-клієнтів банку надає додаткові можливості бізнесу розвивати й планувати свою діяльність», – пояснює заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай.

Читайте також: Фонд гарантування у квітні відшкодував вкладникам збанкрутілих банків ₴13,5 мільйона

Від початку 2024 року банки, ліквідацію яких здійснював Фонд гарантування вкладів, задовольнили вимоги кредиторів на 1 148 млн грн. У цілому за час діяльності ФГВФО ця сума становить 69 927,6 млн грн, з яких понад 18 млн грн погашено забезпеченим кредиторам, у т. ч. 16 691,6 млн грн – НБУ (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Як повідомлялось, сума погашення вимог кредиторів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, за 2023 рік становила 8,93 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-