Зеленський: Мозамбік може бути ланкою в постачанні зерна країнам Африки

Зеленський: Мозамбік може бути ланкою в постачанні зерна країнам Африки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Мозамбіку Філіпе Ньюзі заявив, що Мозамбік може бути важливою логістичною ланкою в постачанні українського продовольства до інших країн Африки.

Як передає Укрінформ, про це глава Української держави повідомив у Телеграмі.

«Провів продуктивну телефонну розмову з президентом Мозамбіку Філіпе Ньюзі. Відзначили нещодавнє відкриття Посольства України в Мапуту. Переконаний, це сприятиме розвитку відносин між нашими державами. Україна експортує зерно до Мозамбіку, але готова ділитись і своїм багатим досвідом в агропромисловості. Мозамбік також може бути важливою логістичною ланкою в постачанні українського продовольства до інших країн Африки», – заявив Президент України.

За словами Зеленського, питання продовольчої безпеки буде одним з основних на Саміті миру у Швейцарії, тому для України важлива участь у ньому Мозамбіку.

Читайте також: Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська Формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-