Малі підприємці в громадах не залишаться без підтримки: бізнес-форум «ЧАС ДІЯТИ.UA»

Малі підприємці в громадах не залишаться без підтримки: бізнес-форум «ЧАС ДІЯТИ.UA»

Реклама
Укрінформ
Підприємці, які розвивають чи планують відкрити малий бізнес у регіонах, можуть розраховувати на фінансову, технологічну та консультаційну підтримку в межах екосистем між великим та малим бізнесом, які вибудовує міжнародна компанія МХП та БФ “МХП-Громаді”.

Про це наголосили організатори під час відкриття бізнес-форуму національної ідентичності «ЧАС ДІЯТИ.UA», який відбувся 17 травня 2024 року, передає Укрінформ.

Учасники форуму, а це понад 300 малих підприємців та представників громад - переможців грантових конкурсів БФ "МХП-Громаді" мали можливість поділись досвідом та напрацювати нові механізми взаємодії: від отримання грантів, співфінансування до партнерства з великим бізнесом.

Читайте також: За програмою «Власна справа» 16,6 тисячі українців отримають мікрогранти на розвиток бізнесу

Як наголосив СЕО та засновник компанії МХП Юрій Косюк: "Команда - ваш персональний пріоритет. Весь бізнес - успіх в умінні любити і дбати про людей, а також правильно координувати їхні вміння, і тоді все вдасться". Він також відмітив роль голів громад у розвитку місцевого підприємництва, важливість та відповідальність їхніх рішень.

Основною темою форуму стала національна ідентичність: у бізнесі та культурі. Їм було присвячено дві панельні дискусії: перша - про співпрацю уряду та МСБ, побудові екосистеми між великим і малим бізнесом у громадах та успішних кейсах відбудови локального бізнесу; друга - культурній ідентичності як основі для стійкості українських бізнесів.

Важливо, що на грантах підтримка малого бізнесу не зупиняється: і БФ, і компанія МХП підтримує далі бізнесменів експертизою, консультаціями, залучає до спільних проєктів, тобто майже "бере під опіку". Приклад тому - історія переможниці грантового конкурсу " Варто робити Своє " Ольги Олефіренко, яка заснувала ферму, щоб здійснити мрію полеглого батька.

За період повномасштабної війни в Україні зʼявилося майже 2 млн нових ФОПів і понад мільйон підприємств. При цьому кількість новостворених компаній у 5 разів перевищує чисельність тих, хто припинив свою діяльність.

Згідно з дослідженням потреб і стану МСБ в Україні, 22% бізнесів не мають доступу до кредитних коштів, не знають, як ефективно шукати програми фінансування та як взаємодіяти з представниками місцевої влади в реалізації спільних бізнес-проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-