На соцвиплати за чотири місяці спрямували 151,2 мільярда - Мінфін

На соцвиплати за чотири місяці спрямували 151,2 мільярда - Мінфін

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж чотирьох місяців 2024 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 151,2 млрд грн, із них 38,5 млрд грн - у квітні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«У січні-квітні 2024 року із держбюджету на соцвиплати було спрямовано 151,2 млрд грн, зокрема у квітні - 38,5 млрд гривень», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінфіну, 90,4 млрд грн було направлено на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень до пенсій, 26,8 млрд грн - на соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, 5,1 млрд грн - на підтримку малозабезпечених сімей, 20,1 млрд грн - надання пільг і житлових субсидій громадянам, 7,8 млрд грн - на соціальний захист дітей та сім’ї, та 1 млрд грн на соціальний захист осіб з інвалідністю.

«За перші чотири місяці цього року соціальні видатки профінансовано в сумі 151,2 млрд грн, або 16% суми видатків загального фонду держбюджету. Найбільше коштів спрямовано на виплату пенсій - 90,4 млрд грн, або 9,6% загального фонду держбюджету. Всі виплати здійснено вчасно та у повному обсязі. Продовжуємо робити все необхідне, щоб соціальні послуги були прозорими, доступними й адресованими саме тим людям, які найбільше їх потребують», - прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Читайте також: Скасування соцвиплат: Лубінець заявляє про шалену кількість скарг від переселенців

Як повідомлялось, у 2023 році бюджет Міністерства соціальної політики сягнув рекордних майже 900 млрд грн, що зумовлено збільшенням чисельності людей, які потребували допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-