Нафта дорожчає, але завершує тиждень суттєвим зниженням цін

Нафта дорожчає, але завершує тиждень суттєвим зниженням цін

Укрінформ
Ціни на нафту слабко зростають в п'ятницю, 3 травня, але завершують тиждень суттєвим зниженням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr

Липневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,19 (0,23%), до $83,86 за барель. У четвер Brent здорожчала на $0,23 (0,3%), до $83,67 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,17 (0,22%), до $79,12 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $0,05 (0,1%), до $78,95 за барель.

З початку цього тижня Brent здешевшала на 4,9%, WTI – на 5,6%.

Читайте також: Афганістан збудує транспортний вузол для російської нафти

На ринок цього тижня тиснули дані про різке зростання запасів нафти в США. Крім того, премія за геополітичний ризик поступово сходить нанівець завдяки надіям на перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС.

Падіння нафтового ринку посилює очікування експертів, що країни ОПЕК+ і далі обмежуватимуть видобуток. Більшість трейдерів з аналітиками, опитаних агентством Bloomberg, очікують, що країни альянсу, які дотримуються добровільного обмеження видобутку, продовжать чинні заходи до кінця поточного року.

«Трейдери зайняли вичікувальну позицію, і ринок стабілізувався», – сказав MarketWatch керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж. З його слів, за ціни на WTI, нижчої від $80 за барель, ОПЕК має всі підстави продовжувати чинні обмеження на видобуток нафти.

Фото: Anadolu Ajansi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-