Укренерго закликає до економії не лише побутових споживачів, а й бізнес

Укренерго закликає до економії не лише побутових споживачів, а й бізнес

Укрінформ
Від ранку 17 квітня споживання електроенергії в Україні перевищує рівень 16 квітня майже на 7%; в НЕК "Укренерго" закликають до економії у вечірні години не лише побутових споживачів, а й бізнес.

Про це пресслужба компанії повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що із подовженням світлового дня збільшився період активного споживання електроенергії. Якщо раніше період основного навантаження на енергосистему тривав із 09:00 до 19:00, то тепер він – із 09:00 до 22:00.

"Від ранку споживання перевищує вчорашній рівень на майже 7%. Це створює додаткове навантаження на електростанції - необхідно додатково увімкнути одразу 3 блоки на теплових електростанціях. Але після трьох російських масованих атак такої можливості немає <...>. Імпорту, який є нормальним ринковим засобом покриття дефіциту в енергосистемі, сьогодні майже вдвічі менше", - повідомили в Укренерго. 

У компанїі закликали громадян підтримати безпечну роботу енергосистеми простими діями.

Зокрема, не слід вмикати обігрівачі та кондиціонери з 19:00 до 22:00 і користуватися одночасно кількома потужними електроприладами.

Читайте також: В Україні через похолодання зросло споживання електроенергії - Укренерго

"Бізнес та промисловість також закликаємо до економії. Просимо зменшити освітлення реклами, вітрин, вивісок, гірлянд, особливо у вечірні години з 19.00 до 22.00", - додали в Укренерго.

Як повідомлялось, через російську атаку у ніч на 11 квітня пошкоджені підстанції НЕК «Укренерго» та електростанції у п'яти областях. Зокрема, постраждало обладнання двох ТЕС компанії ДТЕК. На Київщині знищена Трипільська ТЕС.

За інформацією Укренерго від 15 квітня, три енергоблоки на електростанціях вийшли у планові та аварійні ремонти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-