Вашингтон не дозволить знищити нові галузі американської економіки дешевим китайським імпортом - Мінфін

Вашингтон не дозволить знищити нові галузі американської економіки дешевим китайським імпортом - Мінфін

Укрінформ
Адміністрація президента Джо Байдена не допустить, щоб потік дешевого китайського імпорту знищив нові галузі американської економіки, такі як електромобілі та обладнання для поновлювальної «зеленої» енергогенерації.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен на пресконференції в Пекіні, завершуючи чотириденний візит до Китаю, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Ми вже бачили цю історію. Понад десять років тому масштабна підтримка уряду КНР призвела до дешевшої китайської сталі, яка заполонила світовий ринок і знищила промисловість у всьому світі і в Сполучених Штатах», - сказала Єллен.

За її словами, нинішня адміністрація США не допустить повторення «китайського шоку» початку 2000-х, коли потік імпорту з Китаю знищив близько 2 мільйонів американських робочих місць у промисловості.

«Я дала зрозуміти, що президент Байден і я більше не приймемо таку реальність. Коли світовий ринок наводнений штучно здешевленою китайською продукцією, життєздатність американських та інших іноземних компаній ставиться під сумнів», - сказала міністр.

Вона відмовилась погрожувати новими тарифами чи іншими обмежувальними діями, якщо Пекін продовжить масову державну підтримку секторів виробництва електромобілів, акумуляторів, сонячних панелей та інших екологічних енергетичних товарів.

Єллен зауважила, що Вашингтон намагатиметься врегулювати з Пекіном проблему надлишкових виробничих потужностей у Китаї в рамках створеного під час цього її візиту нового механізму обмінів у питаннях збалансованого економічного зростання, але для пошуку рішення потрібен час.

Єллен додала, що її спілкування з китайськими офіційними особами сприяло американським інтересам і що стурбованість США надлишковими промисловими потужностями поділяють союзники в Європі, Японія, Мексика, Філіппіни та на інших ринках, що розвиваються.

Reuters зауважує, що під час свого другого за дев’ять місяців візиту до Китаю глава мінфіну США зробила акцент на загрозах для виробників у Сполучених Штатах та інших країнах від надмірного виробництва Китаєм електромобілів, сонячних панелей та інших продуктів екологічно чистої енергогенерації.

Читайте також: Здатність вести складні дискусії сформувала основу для відносин із Китаєм - Мінфін США

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що здатність вести складні дискусії дала змогу за останній рік сформувати більш стабільну основу для двосторонніх відносин між США та Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-