У Міноборони створили Аудиторський комітет, до якого увійшли представники країн НАТО

У Міноборони створили Аудиторський комітет, до якого увійшли представники країн НАТО

Укрінформ
При Міністерстві оборони України вперше за час існування відомства створили новий координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту – Аудиторський комітет, до якого зокрема увійшли аудитори з держав НАТО.

Наказ про створення органу підписав Міністр оборони Рустем Умєров, передає Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

“Комітет є однією зі складових нової моделі реформи фінансового контролю в Міністерстві оборони. До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України з багаторічним досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту”. - ідеться у повідомленні.

Аудиторський комітет створюється для консультацій та розгляду питань, пов’язаних із провадженням діяльності з внутрішнього аудиту, підготовки рекомендацій щодо вдосконалення його роботи в Міноборони, підтримання високої довіри суспільства до міністерства, як державної інституції.

Він підсилюватиме функцію внутрішнього аудиту, й водночас буде органом, який розбудовуватиме його функціонал.

“Створення Аудиторського комітету – це можливість залучити до роботи у сфері внутрішнього аудиту визнаних іноземних партнерів. Міноборони запросило до комітету фахівців, які мають належну експертизу, репутацію, авторитет, навички й досвід. Орган слугуватиме “запобіжником” від політичного втручання. Такий крок говорить про нашу готовність до впровадження найвищих міжнародних стандартів”, – зазначив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

До складу Аудиторського комітету Міноборони України входять: керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО у Брюсселі Франсуа Готьє, аналітик/оцінювач наглядових програм Офісу генерального інспектора Департаменту оборони США Джозеф Інгігнолі, керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd у Оксфорді, член міжнародного інституту внутрішніх аудиторів Джон Чесшир, міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні Манфред ван Кестерен та українська експертка національних та міжнародних проєктів під егідою Міністерства фінансів та Рахункової палати Руслана Рудницька.

Також до Аудиторського комітету входять заступник Міноборони Юрій Джигир та Державний секретар Міноборони Людмила Дараган.

Читайте також: Умєров і Сирський ознайомилися з вітчизняними розробками для фронту

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони вперше за сім років провели незалежну оцінку внутрішнього аудиту за участю міжнародної мережі KPMG.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-