За добу енергетики повернули світло для майже 20 тисяч споживачів - Міненерго

За добу енергетики повернули світло для майже 20 тисяч споживачів - Міненерго

Укрінформ
Енергетики за минулу добу відновили електропостачання для майже 20 тисяч споживачів; через обстріли та технологічні причини вимикалися лінії електропередач.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Зокрема, у Запорізькій області минулої доби заживлено 23 споживачі в прифронтовому населеному пункті Запорізького району, що знеструмлювалися через обстріли. Також відновлено живлення 40 абонентів у м. Запоріжжя та 361 точки обліку у Запорізькому районі, що знеструмлювалися через технологічне порушення. Вранці через обстріли знеструмлено 2258 абонентів на прифронтових територіях. Всього в області внаслідок бойових дій без світла залишаються 5988 точок обліку.

На Харківщині енергетики заживили 256 абонентів, які знеструмлювалися через обстріли. Всього через бойові дії залишаються знеструмленими 15,2 тисячі точок обліку.

У м. Харків газовики відновили газопостачання до 250 споживачів, які були відключені після обстрілу 27 березня. Однак внаслідок нових пошкоджень газових мереж у обласному центрі відключено від газопостачання 28 споживачів.

На Житомирщині вночі вимикалися повітряні лінії 10 кВ, знеструмлено 3 населених пункти, загалом – 769 абонентів.

З технологічних причин вночі відключалась лінія 110 кВ на Київщині. Станом на ранок лінія в роботі.

У Кіровоградській області вимикалися 4 лінії 10 кВ, на ранок знеструмлено 267 абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

На Сумщині через обстріли з боку російського кордону вимикалась повітряна лінія 10 кВ, знеструмлено 157 споживачів. Всього залишається знеструмленим 5721 споживач у 67 населених пунктах.

Після ворожих обстрілів у м. Херсон відключено 50 абонентів. Всього в місті без світла залишаються 2890 абонентів, в області – майже 26 тис. абонентів у 45 н.п.

На Чернігівщині через негоду знеструмлено 1286 абонентів у 9 н.п. Через бойові дії немає світла у 1922 абонентів у 24 н.п.

Читайте також: ЗАЕС на межі блекауту: через обстріли станція залишилася на одній лінії живлення

Як повідомлялося, на Харківщині через атаку дронами вночі пошкоджено обладнання енергооб’єкта. Сталося займання, яке було ліквідовано силами ДСНС, обійшлося без постраждалих.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв одну із сонячних електростанцій. Внаслідок атаки пошкоджено обладнання підприємства, виникла пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-