В Україні вже засіяли ярими культурами понад 470 тисяч гектарів

В Україні вже засіяли ярими культурами понад 470 тисяч гектарів

Укрінформ
В Україні станом на 29 березня ярими культурами засіяно понад 470 тис. га в різних регіонах.

Про це повідомив народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук на пресконференції в Укрінформі.

“Переважно сіють пшеницю, ячмінь, горох та овес. Посівна ще триває, тому не зможу назвати остаточну цифру, бо все залежить від погодних умов”, - сказав Соломчук.

За його словами, найбільше засіяних площ на Одещині, а найменше - на територіях, які були деокуповані чи сильно постраждали від російської агресії. При цьому значна частина забруднених територій вже готова для безпечного господарювання.

“Процес розмінування все ж є вирішальним у розширенні посівних площ. Наприклад, на Херсонщині цього року було засіяно більше гектарів, ніж минулого. Така сама ситуація і з Харківщиною. Торік показник розмінованих територій на Херсонщині становив 50 тис. га, цьогоріч - уже 180 тис. га, тобто посівні площі збільшуються”, - додав депутат.

Однак процес розмінування сільськогосподарських угідь просувається повільно. Розмінування території залежить від наявного технічного оснащення та рівня небезпеки, процес може тривати тижнями.

Читайте також: Продовольчій безпеці України нічого не загрожує - експерт

Як повідомлялось, за даними Мінагрополітики, українські аграрії активно розпочали сівбу соняшнику, сої та цукрового буряку.

Загалом за минулий тиждень в Україні посіяли зернові та зернобобові культури на 262,2 тис. га. У лідерах Полтавщина, там засіяно 44,2 тис. га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-