В Україні ринок тютюновмісних виробів для нагрівання розвивається легально

В Україні ринок тютюновмісних виробів для нагрівання розвивається легально

Дослідження
Укрінформ
Майже 100% продукції ТВЕН (тютюновмісні вироби для нагрівання) мають маркування, яке відповідає вимогам українського законодавства.

Такі дані дослідження, яке у І кварталі 2024 року провело незалежне міжнародне дослідницьке агентство Nielsen в Україні на замовлення тютюнового комітету ЄБА зі збору порожніх викинутих пачок тютюновмісних виробів для електричного нагрівання. Збір пачок здійснювався з 12 по 24 лютого 2024 року в трьох великих містах України - Києві, Одесі та Львіві, оприлюднила Європейська Бізнес Асоціація, передає Укрінформ.

«99,9% усіх зібраних пачок ТВЕН в Україні мали маркування, яке відповідає вимогам українського законодавства. <…> Всього було проаналізовано 600 пачок, і єдина знайдена пачка з маркуванням, яке не відповідає вимогам законодавства, маркована як для Duty Free, і складає 0.1% від загальної вибірки», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні з початком поширення електронних сигарет призупинилося падіння кількості курців - експерт

Такі результати подібні до тих, які були отримані в попередній хвилі дослідження, проведеного два роки тому (у IV кварталі 2021 року), коли збір пачок здійснювався у семи українських містах.

В Асоціації наголошують, що отримані результати свідчать про те, що на відміну від традиційних сигарет ринок ТВЕН в Україні розвивається лише в легальному середовищі, а нелегальна торгівля такою продукцією практично відсутня через складність її виробництва, яке є високотехнологічним.

Читайте також: В Україні 30% населення вживають тютюнові або нікотинові вироби

Як повідомлялося, за 2023 рік обсяг тіньового ринку тютюну сягнув 21,8%, що є рекордним показником з часів незалежності України. Понад 70% нелегальної тютюнової продукції має позначку Duty Free або ж призначена для експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-