Ветерани отримають ₴178 мільйонів грантів на розвиток бізнесу

Ветерани отримають ₴178 мільйонів грантів на розвиток бізнесу

Укрінформ
За час дії грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 407 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, які отримають гранти на 178 млн грн.

Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«39 ветеранів та других з їхнього подружжя визнані переможцями четвертої цього року хвилі ветеранського компоненту програми “Власна справа”. Держава інвестує в започаткування або масштабування їхнього бізнесу через гранти 19 млн грн», - сказала Бережна.

Загалом вже 407 ветеранів та членів їхніх родин отримали позитивне рішення про надання гранту від старту цього напрямку програми на загальну суму 178 млн грн. 57% з отриманих грантів на власну справу - це гранти до 500 тис. грн

Читайте також: У Ніжині запрацював перший в області ветеранський хаб

Серед 39 переможців четвертої цього року хвилі подачі заяв на гранти 16 учасників бойових дій, 23 членів родин ветеранів. 1 переможець отримав грант розміром до 1 млн грн, 33 - до 500 тис. грн, 5 - до 250 тис. грн.

Найбільше грантоотримувачів з Вінницької, Волинської та Львівської областей. Найпопулярніші сфери, в яких планують розвивати свій бізнес грантоотримувачі, - оптова і роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, переробна промисловість.

Як повідомлялось, за умовами програми учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти: 250 тис. грн - для ветерана за умови створення одного робочого місця; 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць; 1 млн грн - для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менш як три роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани.

Гранти у розмірі 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30. Заявки на отримання гранта подаються через портал "Дія" разом з бізнес-планом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-