Закупівельні ціни стримує скорочення попиту на молоко в період посту - АВМ

Закупівельні ціни стримує скорочення попиту на молоко в період посту - АВМ

Укрінформ
За останній місяць мінімальні та максимальні ціни на молоко-сировину не змінилися, але відбувся перегляд у бік зниження по всіх ґатунках; середня ціна по трьох ґатунках становить 13,94 грн/кг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

«Переробні підприємства пішли на певне зниження цін на молоко-сировину в умовах зменшення попиту на свіжі молочні продукти в Україні в період Великого Посту»,- повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

Зазначається, що середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку на 20 березня становила 14,15 грн/кг без ПДВ. Діапазон цін на цей ґатунок у господарствах варіюється від 14 до 15 грн/кг без ПДВ. Нижня і верхня межа цінового діапазону не змінилася за останній місяць.

Вищий ґатунок у середньому також коштує 14,15 грн/кг без ПДВ (- 5 коп.) Ціни коливаються від 14 до 15 грн/кг без ПДВ.

Середня ціна на молоко першого ґатунку становила 13,53 грн/кг без ПДВ. Мінімальна ціна в господарствах - 13 грн/кг, а максимальна - 14,28 грн/кг.

За даними асоціації, середньозважена ціна трьох ґатунків становить 13,94 грн/кг без ПДВ.

Читайте також: Інфляція у лютому сповільнилася до 4,3% у річному вимірі - Держстат

Кухалейшвілі зауважує, що молокопереробні підприємства переглянули закупівельні ціни на молоко-сировину через скорочення попиту на свіжі молочні продукти серед українців з початку посту.

За прогнозом АВМ, у найближчі тижні ймовірне збільшення пропозиції молока-сировини на ринку та скорочення попиту. Однак після Великодня баланс попиту і пропозиції молока в Україні може знову вирівнятися

Як повідомлялось, середня ціна на молоко-сировину на 1 березня 2024 року становила 14,19 грн і не змінилася за останній місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-