Якщо Росія хоче зруйнувати греблю Дніпровської ГЕС, атаки повторяться - Галущенко

Якщо Росія хоче зруйнувати греблю Дніпровської ГЕС, атаки повторяться - Галущенко

Укрінформ
Якщо Росія має на меті руйнування греблі Дніпровської ГЕС, такі атаки повторяться.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав міністр енергетики Герман Галущенко, передає Укрінформ.

"Треба зрозуміти, чи це свідомий удар був по греблі, чи це просто вони не влучили в ГЕС. Якщо це свідомий удар і вони мають на меті саме руйнування греблі, ці атаки будуть повторюватися, і вони будуть атакувати саме дамбу. Тому ремонтні роботи будуть здійснюватися, важливо зрозуміти масштаб цих атак, якщо вони їх планують саме з метою руйнування греблі", - сказав Галущенко.

Читайте також: Кислиця в РБ ООН: Брак реакції на злочини терористи сприймають як запрошення до нових атак

Наразі, за його словами, ситуація складна, станом на цей час відбувається дефектація устаткування. Тільки після цього можливо визначити, який час потрібен для відновлення роботи ГЕС, зазначив міністр.

Читайте також: Генсек ООН рішучим чином засудив російський обстріл Дніпровської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, вранці 22 березня військові РФ завдали, попередньо, 20 ракетних ударів по території Запоріжжя. Зазнали пошкоджень та руйнувань об’єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні та багатоквартирні будинки, цивільні транспортні засоби. По обʼєктах ДніпроГЕС прилетіло понад 8 ракет, перші ракетні удари були завдані о 4 ранку, пожежа тривала понад 7 годин.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-