Фонд гарантування продає «галузевий пул» за 1,3 мільярда

Фонд гарантування продає «галузевий пул» за 1,3 мільярда

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на торги 10 квітня черговий «галузевий пул» кредитів із нерухомістю у заставі, за стартовою ціною 1,3 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

«10 квітня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, сформованого за так званим «галузевим принципом». До складу виставленого на торги лота GL19N1025814 увійшли права вимоги за кредитними договорами, укладеними з юридичними особами, та дебіторська заборгованість, що перебувають на балансі ПАТ «Промінвестбанк», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржника (переробна промисловість). Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами складає понад 13,3 млрд грн.

Виконання зобов’язань перед банком за кредитами, що виставлено на продаж у складі пулу, забезпечено, зокрема, нерухомістю та устаткуванням кондитерського виробництва у м. Дніпрі, а саме: адміністративно-побутовий корпус загальною площею 6 450,1 кв м, трансформаторна підстанція і головний корпус загальною площею 29 232,9 кв м, холодильно-компресорна будівля загальною площею 1 711,4 кв м, приміщення підготовчого відділення загальною площею 453,0 кв м, вагові, склад, градирні, масложироуловлювач, електро- та автонавантажувачі, обладнання харчової промисловості у різному технічному стані та інше рухоме та нерухоме майно.

Крім того, у заставі за кредитами, що виставляються у складі пулу, товари, транспорт, майнові права, фінансова порука тощо.

Читайте також: Фонд гарантування у лютому продав активи банків-банкрутів на ₴178,7 мільйона

Зауважується, що кожен з активів, включених до складу лота, 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, але так і не були реалізовані.

Початкова ціна лота – 1,3 млрд грн.

Торги проводитимуться за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім Російської Федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Читайте також: Фонд гарантування виставляє на продаж активи банків-банкрутів на понад ₴1 мільярд

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 18 - 22 березня 2024 року виставляє на продаж активи тринадцяти банків, що ліквідуються, на загальну суму 1,496 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-