ДніпроГЕС-1 не виробляє електрику, ДніпроГЕС-2 у критичному стані - Укргідроенерго

ДніпроГЕС-1 не виробляє електрику, ДніпроГЕС-2 у критичному стані - Укргідроенерго

Укрінформ
Через наслідки атаки на Дніпровську гідроелектростанцію обидві її частини припинили виробництво електроенергії. ДніпроГЕС-2 у критичному стані.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота, передає Укрінформ.

"Є влучання по ГЕС-2 і по ГЕС-1", - сказав Сирота.

Він повідомив, що остаточної оцінки наслідків атаки для ГЕС-2 ще не можна надати, однак загрози прориву дамби водосховища немає. "Дві ракети прилетіли прямим попаданням по ГЕС-2. Одна ракета прилетіла по підкранових балках і потрапила в опору. ГЕС-2 зараз у критичному стані, ГЕС-1 теж не працює", - сказав очільник Укргідроенерго.

За його словами, гідроенергетики здійснюють заходи для підняття затворів та спрацювання води зі сховища. "Наслідки ми прорахуємо упродовж дня і будемо розуміти, чи зможе вона (ГЕС - ред.) працювати. Якщо зможе - то чи в обмеженому режимі", - уточнив Сирота.

Читайте також: На ДніпроГЕС після російської атаки триває пожежа, загрози прориву немає - Укргідроенерго

Він також зазначив, що у тролейбусі, який знаходився на дамбі ДніпроГЕС під час удару, працівників Укргідроенерго не було.

Як повідомлялося, через ракетну атаку в ніч проти 22 березня є пошкодження низки об'єктів енергетики. Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення, пошкоджене обладнання теплоелектростанцій та ДніпроГЕС.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-