Видатки загального фонду держбюджету в лютому становили ₴274,6 мільярда - Мінфін

Видатки загального фонду держбюджету в лютому становили ₴274,6 мільярда - Мінфін

Інфографіка
Укрінформ
Загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету за січень – лютий 2024 року становить 424,8 млрд грн, із них у лютому витрачено 274,6 млрд гривень.

Про це свідчать дані місячної звітності Державної казначейської служби України, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

Найбільше коштів із загального фонду державного бюджету за січень – лютий 2024 року спрямовано на оплату праці з нарахуваннями - 179,9 млрд грн (у лютому – 104 млрд грн), або 42,3% від загального обсягу видатків. Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 137,4 млрд грн (у лютому – 80 млрд грн).

На оплату використання товарів і послуг за два місяці спрямовано 55 млрд грн (у лютому – 45,8 млрд грн) або 13% від загального обсягу видатків. Із них: 21,7 млрд грн – для підтримки Збройних Сил України. Це придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування; 22,3 млрд грн - перераховано Національною службою здоров’я України на реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Читайте також: На соцвиплати у січні-лютому спрямували ₴75,3 мільярда - Мінфін

У січні-лютому на соціальне забезпечення (виплату пенсій, допомоги, стипендій) спрямовано 89,5 млрд грн (у лютому – 47,6 млрд грн) або 21,1% від загального обсягу видатків. Із них: трансферт Пенсійному фонду для фінансового забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій становить 42,5 млрд грн; 23 млрд грн – для виплати Міністерством соціальної політики на соціальний захист дітей та сімей, захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, для підтримки малозабезпечених сімей; 9,4 млрд грн – для виплати Міністерством соціальної політики житлових субсидій та пільг громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

На обслуговування державного боргу за 2 місяці 2024 року спрямовано 35,6 млрд грн (у лютому – 26,1 млрд грн) або 8,4% від загального обсягу.

У січні-лютому 23,7 млрд грн спрямували на трансферти місцевим бюджетам (у лютому – 11,9 млрд грн) або 5,6% від загального обсягу.

Як повідомлялося, за оперативними даними Державної казначейської служби, за січень - лютий 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 304,6 млрд грн, із них у лютому - 188,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-