Транзит газу через українську ГТС не є критичним для Європи - Чернишов

Транзит газу через українську ГТС не є критичним для Європи - Чернишов

Укрінформ
Через українську газотранспортну систему до Європи надходить близько 14 млрд кубометрів газу на рік, тоді як річне споживання газу європейськими країнами складає близько 350 млрд кубометрів.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню Le Figaro, переклад якого опублікувала пресслужба компанії, передає Укрінформ.

«Цей контракт закінчується 31 грудня 2024 року, і ми не маємо наміру укладати новий. Щоб вам було легше уявити масштаб, я вам скажу, що цей транзит становить 14 млрд куб. м на рік, коли Європа споживає близько 350 млрд куб. м. Тож ми не говоримо про критичний обсяг», - сказав Чернишов.

Читайте також: Цьогоріч Україна покриє споживання газу власним видобутком - Галущенко

Він також зазначив, що Нафтогаз отримує від транзиту менше коштів, ніж вартість цього процесу.

Чернишов повідомив французьким журналістам, що попри війну Нафтогаз інвестує у збільшення видобутку «блакитного палива». На думку очільника компанії, Україна у майбутньому зможе стати експортером газу.

Читайте також: Україна не має наміру продовжувати транзит російського газу - Галущенко

«Ми продовжимо інвестувати, щоб видобувати більше. А також ми заохочуємо приватні компанії, які займають 20% ринку, робити те саме», - додав Чернишов.

Як повідомлялося, Європейська комісія не має наміру долучатися до будь-яких переговорів з Росією для продовження транзиту російського газу до європейських країн через ГТС України, натомість вживатиме всіх необхідних заходів для подальшої відмови від російського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-